Corles belang

Corle is een buurtschap, onderdeel van de gemeente Winterswijk (Oost Achterhoek). Corle heeft een kleine dorpskern met een buitengebied en heeft 260 inwoners. Gelegen in de driehoek Winterswijk, Lichtenvoorde en Aalten.

De Stichting Corle’s Belang is er voor iedereen die iets met Corle te maken heeft. Natuurlijk de inwoners, maar ook de bedrijven, verenigingen en ieder ander die Corle een warm hart toedraagt. Corles Belang, het belang van Corle – voor u!

Het betreft een stichting welke zich inzet voor de huidige en toekomstige leefbaarheid van de inwoners van Corle. Het betreft publieke zaken waarover de stichting kan overleggen.
Zo zijn zij regelmatig gesprekspartner van de lokale en provinciale overheid bij het aangeven van wensen en plannen.

Corles Belang bestaat inmiddels tientallen jaren en  maakt sinds 2015 onderdeel uit van de overkoepelende stichting buurtschap belangen, de BSV. Vanuit deze stichting worden diverse werkgroepen aangestuurd die niet de belangen van de individuele buurtschap behartigen maar projecten voor het totale buitengebied van Winterswijk. Hierbij valt te denken aan de initiatieven van de gemeente voor zonnepaneel-projecten en Verkeer en Veiligheid.


In al die jaren heeft het Corles Belang getracht op te komen voor de leefbaarheid van Corle. Hierin zijn kleine en grotere successen behaald.

Het bestuur bestaat uit:
Voorzitter: Johan Damkot
Penningmeester: Jan Koks
Secretaris: Nancy Heijink
Algemeen: Rob Boeijink en Edwin Nijenhuis