Onthulling vrijheidsboom op 5 maart

Geachte leden,

Het bestuur van Vereniging Volksfeest Corle nodigt u van harte uit voor de onthulling van de vrijheidsboom ter gelegenheid van 1572 – De geboorte van Nederland. De vrijheidsboom in Corle is de 3e uit een serie van 9.

Deze onthulling vindt plaats op zondag 5 maart om 15:30 uur. De locatie is de picknickplek nabij de splitsing Korenburgerveenweg en Corleseweg.

Deze vrijheidsboom is onderdeel van het project “1572, de geboorte van Nederland”.

Hierin staan de 4 thema’s Vrijheid, Verdraagzaamheid, Verbondenheid en Verscheidenheid centraal. Daan de Leeuw gaat als houtkunstenaar met alle 9 buurtschappen, inclusief Winterswijk zelf in gesprek om het thema dat bij de buurtschap past en uniek is, vorm te geven. Toch zal de Verbondenheid met alle overige buurtschappen in iedere vrijheidsboom duidelijk zichtbaar zijn.

De onthulling van de vrijheidsboom zal worden gedaan door wethouder Gosse Visser. Hierbij zal Wim Aalderink de onthulling woordelijk begeleiden en zal ook Daan de Leeuw vertellen over hoe deze vrijheidsboom in Corle tot stand is gekomen.

Na dit officiële gedeelte is er ruimschoots tijd om samen met alle aanwezigen het kunstwerk te bewonderen en hierbij ook met elkaar van gedachten te wisselen. Dit alles uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje.

Dus noteer de datum:

Zondag 5 maart om 15:30 uur

Corleseweg, nabij kruising met Korenburgerveenweg

Bestuur Vereniging Volksfeest Corle